Het is belangrijk de oren van je hond goed schoon te houden met een goede en milde reiniger. Uiteraard wil je alleen de beste oorreiniger voor je hond en kat. Vieze en ongezonde oren kunnen zorgen voor oorontsteking, oormijt, overtollig oorsmeer en geïrriteerde oren. Om te voorkomen dat je hond echt ziekt wordt hebben wij voor je de beste oorreinigers voor honden op een rij gezet:

1. Oxyfresh Pet Ear Cleaner

Oxyfresh Pet Ear Cleaner staat met overmacht op de eerste plaats. Het is een effectieve, alcoholvrije reinigingsoplossing voor dierenoren en is geschikt voor zowel honden als katten. De oplossing is gebaseerd op de actieve zuurstof-formule Oxygene.

Deze gepatenteerde gestabiliseerde vorm van chloordioxide breekt overvloedig oorsmeer en vuil in de oren af.

Het remt de groei van bacteriën af en bestrijdt oormijt. Nare geurtjes worden niet gemaskeerd, maar op moleculair niveau geneutraliseerd door de zachte en veilige zuurstofformule.

De problemen in het oor worden bij de bron aangepakt ende gevoelige oren van je hond worden direct gekalmeerd.

oorreiniger hond oxyfresh
Beste eercleaner hond

De grootste voordelen van de Oxyfresh oorreiniger:

  • Gebaseerd op actief zuurstof
  • Stank op effectieve manier verwijderd in plaats gemaskeerd
  • Geschikt bij oormijt, oorsmeer en oorontsteking
  • Geen bijtende of irriterende chemicaliën
  • Pijnloos de oren reinigen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Niet getest op proefdieren

Oxyfresh Pet Ear Cleaner is gemakkelijk in het gebruik. Je hoeft alleen maar 10-15 druppels in de oren te druppelen en even de basis van beide oren te masseren. Laat je hond even zijn kop schudden, waarna je het overtollige oorsmeer en vuil met een tissue uit de oorschelp weg kunt vegen. Je hoeft niet na te spoelen. Houd de binnenkant van de oren de dagen erna in de gaten en herhaal de behandeling indien nodig, of doe dit zo nu en dan ter preventie.

2. Petz Therapy® Milde Oorreiniger Hond

Op een duidelijke tweede plaats staat Petz Therapy® Milde Oorreiniger Hond en Kat. Deze oorreiniger bevat geen irriterende ingrediënten en is dus zeer geschikt voor de gevoelige oren van je hond. Net als de oorreiniger van Oxyfresh Pets is de oorreiniger van Petz Therapy ook geschikt voor katten.

Deze veilige earcleaner bevat etherische oliën is hierdoor erg mild voor de oren. Het vuil komt los zodat de hond geen last ervaart als je het vuil verwijdert met een zachte doek of voorzichtig met je vingers.

3. Azijn

Als je geen goede oorreiniger voorhanden hebt dan kun je eventueel azijn gebruiken. Meng hiervoor een paar eetlepels azijn met lauw water en masseer dit voorzichtig in het oor. Het zuur zorgt ervoor dat eventuele oormijt dood zullen gaan. Zorg er voor dat de azijn niet de gehoorgang in gaat. Door de azijn wordt vuil azijn losgemaakt. Een handig huismiddel maar let op: het kan niet altijd worden gebruikt.

Het nadeel is dat azijn kan irriteren als je hond lichte wondjes in zijn oor heeft, dit kan namelijk gaan bijten. Ook is het zeer af te raden azijn te gebruiken als je vermoedt dat je hond een oorontsteking heeft. Door het bijtende zuur kan het oor meer pijn gaan doen.

Vindt je hond het onprettig als je de oren probeert schoon te maken?

  • Begin op jonge leeftijd zodat hij er aan kan wennen
  • Gebruik de juiste oorreiniger
  • Behandel de oren voorzichtig

Meer informatie

4. Olijfolie

Olijfolie werkt nooit zo sterk als een een goede oorreiniger die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik bij huisdieren. Desondanks wordt olijfolie wel eens gebruikt voor het schoonmaken van de oren met een paar drupjes olijfolie in het oor. Het grote voordeel van olijfolie is dat je dit waarschijnlijk altijd wel in huis hebt.

Door de olijfolie wordt het vuil opgelost en kunnen oormijten worden gedood. Het middel is echter niet zo krachtig dat het een garantie is dat alle oormijten zullen doodgaan.

5. Virbac Epi-Otic Vetvrije Oorreiniger

Een goede vijfde plek is er voor de oorreiniger van Virbac Epi-Otic. Het is een reiniger die zegt niet te irriteren. Het bevat melkzuur en salicylzuur. Melkzuur heeft desinfecterende eigenschappen en salicylzuur zorgt voor ontsmetting en het loshalen van dode huidcellen.

Teveel salicylzuur kan zorgen voor een lichte beschadiging van de huid. Gebruik daarom nooit teveel. Deze oorreiniger kan gerust worden gebruikt bij honden en katten maar bevat niet het actieve zuurstof-formule Oxygene van de Oxyfresh Pets Ear cleaner.

Conclusie

Gesteld kan worden dat de beste oorreiniger voor honden Oxyfresh Pet Ear Cleaner is. Het bevat de unieke actieve zuurstof-formule Oxygene waardoor de werking optimaal is. Hier tegenover staat dat er geen irriterende stoffen als ingrediënt zijn toegevoegd.